Avantherm levererar fossilfri värme till Norrlandsvagnar

 

 

Fossilfritt och tystare drift, det fällde avgörandet när vagntillverkaren Norrlandsvagnar valde Avantherms värmeöverföringsvätska till sina nya miljösmartare vagnar.

Det blir allt tydligare att fossilfrihet är en konkurrensfördel, säger Avantherms vd Stefan Dufva.

 

Norrlandsvagnar tillverkar och säljer flyttbara manskaps- och rastvagnar till professionella användare. När företaget nu tar fram ett helt nytt koncept för en mer miljövänlig vagn ska en fossilfri och giftfri värmeöverföringsvätska från Avantherm användas i bodarnas uppvärmningssystem.

 

– I vår nya vagnserie ser vi över hela tillverkningsprocessen för att bland annat öka återvinningen och göra vagnarna energisnålare. Då passar det perfekt att också använda en fossilfri vätska i värmesystemet, säger Moritz Isaksson, platschef på Norrlandsvagnar.

 

Avantherms värmeöverföringsvätska ger även andra fördelar jämfört med traditionell fossilbaserad glykol. Den ger en tystare och stabilare drift av värmesystemet, den ger ingen korrosion vilket innebär mindre underhåll av värmesystemet och den har en längre livslängd än glykol.

 

– Fossila råvaror måste bytas ut i hela samhället. Vi är väldigt stolta att kunna bidra till det samtidigt som våra kunder upplever både tekniska och ekonomiska fördelar jämfört med de fossila alternativen, säger Stefan Dufva.

 

Avantherm har sedan 2010 utvecklat och testat förnybara produkter som kan ersätta fossila oljor och kemikalier samtidigt som prestandan höjs. Avantherms värmeöverföringsvätskor blev kommersiellt tillgängliga för världsmarknaden i april 2016. I produktportföljen finns också, eller lanseras inom kort, förnybara hydrauloljor, släppoljor och transformatoroljor.

 

För mer information, kontakta:
Stefan Dufva, vd på Avantherm, 0708-889 889, stefan.dufva@avantherm.com

Moritz Isaksson, platschef på Norrlandsvagnar, 072-220 93 88, moritz.isaksson@norrlandsvagnar.se