Avantherm drar till skogs – besöker Elmia Wood

 

Den 7 juni startar årets upplaga av Elmia Wood söder om Jönköping. Avantherm är på plats för att tillsammans med Norrlandsvagnar berätta hur de med ett fossilfritt alternativ till glykol bidrar till en miljövänligare och tystare arbetsvagn.

 

Över 500 utställare från hela världen finns på plats när den globala skogsmässan Elmia Wood arrangeras i de småländska skogarna. En av utställarna är Norrlandsvagnar som presenterar företagets nya koncept för en mer miljövänlig arbetsvagn. En viktig beståndsdel är Avantherms fossil- och giftfria värmeöverföringsvätska till vagnarnas uppvärmningssystem.

 

– Att använda fossilfria råvaror känns särskilt angeläget inom i skogsindustrin. Norrlandsvagnars val av vår förnybara och giftfria värmeöverföringsvätska till bodarnas uppvärmningssystem är en pusselbit. Vi är stolta över att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Avantherms vd Stefan Dufva.

 

Avantherms värmeöverföringsvätska ger även andra fördelar jämfört med traditionell fossilbaserad glykol. Den ger en tystare och stabilare drift av värmesystemet, den ger ingen korrosion vilket innebär mindre underhåll och den har en längre livslängd än glykol.

 

Norrlandsvagnar tillverkar och säljer flyttbara manskaps- och rastvagnar till professionella användare. Företaget vill vara ett föredöme i branschen när det gäller miljö och kvalitet.

 

– I vår nya vagnserie ser vi över hela tillverkningsprocessen för att bland annat öka återvinningen och göra vagnarna energisnålare. Då passar det perfekt att också använda en fossilfri vätska i värmesystemet, säger Moritz Isaksson, platschef på Norrlandsvagnar.

 

Avantherm har sedan 2010 utvecklat och testat förnybara produkter som kan ersätta fossila oljor och kemikalier samtidigt som prestandan höjs. Avantherms värmeöverföringsvätskor blev kommersiellt tillgängliga för världsmarknaden i april 2016. I produktportföljen finns också, eller lanseras inom kort, förnybara hydrauloljor, släppoljor och transformatoroljor.

 

Elmia Wood pågår den 7–10 juni i Vaggeryd, söder om Jönköping. Norrlandsvagnar ställer ut i monter 499 och där kommer även Avantherm att finnas.

 

För mer information, kontakta:
Stefan Dufva, vd på Avantherm, 0708-889 889,
stefan.dufva@avantherm.com

 

Moritz Isaksson, platschef på Norrlandsvagnar, 072-220 93 88, moritz.isaksson@norrlandsvagnar.se